Voorzitter Zweedse voetbalbond: ''Kregen te horen dat Zweeds shirt uit moet''

Voorzitter Zweedse voetbalbond: ''Kregen te horen dat Zweeds shirt uit moet''

18-10-2023 07:55 Laatste update: 08:18
2

De Zweden zijn nog aan het bijkomen van de bizarre maandagavond in Brussel. De Zweden moesten tijdens die avond de Zweedse shirts uit doen. Voorzitter van de Zweedse voetbalbond Reinfeldt reageerde daarop.

''We kregen te horen dat we onze shirts uit moesten doen, maar dat zal niet mijn oproep voor de toekomst zijn'', vertelde Reinfeldt over de maatregel om de Zweedse shirts uit te doen aan het Zweedse SVT Sport.

''De open samenleving is sterker dan die waarin we met onze shirts aan van ons voetbal moeten blijven houden, maar gisteravond was het natuurlijk wel verstandig'', zei de voorzitter van de Zweedse voetbalbond over de beslissing om de shirts uit te doen.

''Mijn hoop en mijn liefde voor voetbal gaan over het feit dat ik daar mag staan ​​met je shirts aan. Zo wil ik het ook in de toekomst, en we moeten verder durven leven'', vertelde Reinfeldt over het feit dat Zweden binnenkort vooruit moet kijken na de verschrikkelijke gebeurtenissen.

''De aantrekkingskracht is dat voetbal zo'n groot publiek over de hele wereld trekt en dat gaat daarmee gepaard. De supporterscultuur die er bestaat is fantastisch, en ik hoop dat dat zal worden getoond aan degenen die naar Bakoe gaan'', aldus Reinfeldt die hoopt dat de gebeurtenissen in Brussel de fans er niet van weerhouden om naar Bakoe af te reizen.

Zweden speelt op 16 november de kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan in Bakoe. De Rode Duivels spelen een paar dagen later, op 19 november tegen Azerbeidzjan, maar die match wordt in Belgie gespeeld.