Frankrijk komt vroege achterstand tegen EK-ganger Schotland nog vlot te boven

17-10-2023 23:45

Frankrijk en Schotland wisten zich afgelopen weekend te plaatsen voor het EK in Duitsland en kregen dinsdagavond een halve snipperdag. In het onderlinge oefenduel zetten de Fransen hun sterrenstatus nog wat kracht bij met een 4-1-zege.

Nochtans begon de partij in het Stade Pierre-Mauroy niet al te best voor de thuisploeg. Na elf minuten tekende Billy Gilmour voor de Schotse openingstreffer. Aangezien beide ploegen hun EK-ticket al te pakken hebben, konden ze onbevangen in de strijd vliegen. Daardoor hoefde Frankrijk ook niet te panikeren bij de achterstand. In minuut 24 waren de rollen al helemaal omgedraaid, met dank aan een tweeklapper van Benjamin Pavard zowaar.

Nog voor rust breidden de Fransen hun voorsprong uit naar 3-1. Wie anders dan Kylian Mbappé kon niet ontbreken op het scorebord. De superster schoot raak vanop de stip. Halverwege het tweede bedrijf voegde Kingsley Coman daar nog een vierde doelpunt aan toe. Vrijdagavond won Frankrijk nog met 1-2 bij Nederland, terwijl de Schotten een lastige poule met Spanje en Noorwegen wisten te overleven.