Refaelov vlucht voor oorlog in Isräel: Een nachtmerrie die niet wil stoppen

Refaelov vlucht voor oorlog in Isräel: "Een nachtmerrie die niet wil stoppen"

14-10-2023 17:14 Laatste update: 17:20
3

Het zijn momenteel bijzonder onrustige tijden in Israël. Ook voor Lior Refaelov, die afgelopen zomer België verliet voor een terugkeer naar zijn thuisland. Maar inmiddels is hij opnieuw in ons land.

Nadat de oorlog tussen Israël en Palestina uitbrak in zijn thuisland werd de voetbalcompetitie in zijn land stopgezet. Het is ook een moeilijke tijd voor de 37-jarige Refaelov, die gruwelijke beelden zag uit Israël. "Het is een nachtmerrie die maar niet wil stoppen", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws.

Gelukkig voor Refaelov zaten zijn vrouw Gal en kinderen Adrian (10), Mia (7) en Alessandra (3) in ons land, waar ze in Wilrijk wonen. Sinds maandag is hij ook terug in België. "Ik wilde niet in Israël blijven. Ik wilde bij Gal zijn, bij de kinderen. De familie van mijn vrouw woont in het zuiden van Israël. Elke nacht liggen ze wakker door loeiende sirenes, moeten ze wéér maar eens naar hun bunker, voor het geval dat er een raket op hun dak landt", geeft hij aan.

Maar Refaelov heeft besloten om terug te keren naar België, waar hij bij zijn gezin wil zijn. Aan voetballen denkt hij helemaal niet meer. "Geen idee wat er met de nationale competitie gebeurt. En het maakt allemaal ook niet veel uit. Er is maar één zaak die telt: de ‘shit' die bezig is", besluit hij.