Koeman bevestigt min of meer Verbruggen (ex-RSCA): 'Jullie zijn slim genoeg'

Koeman bevestigt min of meer Verbruggen (ex-RSCA): 'Jullie zijn slim genoeg'

12-10-2023 15:40

Bart Verbruggen, de voormalige doelman van RSC Anderlecht, verdedigt vrijdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk het doel van het Nederlands elftal. Dat heeft bondscoach Ronald Koeman min of meer bevestigd tijdens de persconferentie in Zeist.

Na het wegvallen van Justin Bijlow en Mark Flekken is Verbruggen de volgende in de pikorde. Hij krijgt van Koeman de voorkeur boven Andries Noppert en debutant Nick Olij. De bondsoach bevestigt dat hij de knoop heeft doorgehakt en zijn keepers op de hoogte heeft gebracht, zonder een naam te noemen.

"Ik heb het verteld, maar ik ga het jullie niet vertellen", aldus Koeman. "Waarom niet? Ik wil het lekker zo laten. Volgens mij zijn de meesten van jullie slim genoeg om te weten wie er in de goal staat." Of dat degene is die het meest genoemd wordt in de media (Verbruggen, red.)? "Volgens mij wel, ja."

Koeman beschikt over een fitte selectie, nadat meer dan tien spelers afvielen vanwege blessures. "Iedereen is fit, er zijn geen nieuwe afvallers. We hebben ons plan klaar en dat is besproken met de jongens. Dat weet iedereen vanaf de eerste dag." Nederland en Frankrijk trappen om 20.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.