'Ajax-aankoop van 9,5 miljoen bijna fit, hij kan Avila naar de flank verdrijven'

'Ajax-aankoop van 9,5 miljoen bijna fit, hij kan Avila naar de flank verdrijven'

11-10-2023 13:27
1

Gaston Avila gaf in een gesprek met Ajax-coach Maurice Steijn toe dat hij liefst van al centraal achterin speelt. Daar krijgt hij nu wel een fikse concurrent bij. Ahmetcan Kaplan kan na een vervelend jaar namelijk spoedig zijn debuut voor Ajax gaan maken. Dat meldt Voetbal International. De Turkse verdediger werd vorig jaar voor 9,5 miljoen euro gekocht, maar hij speelde nog geen minuut in de Amsterdamse hoofdmacht.

Vorig jaar zomer sloot Kaplan aan bij Ajax, maar blessures hielden hem constant aan de kant. Tijdens een interland met Turkije kreeg de verdediger een zware kwetsuur aan zijn knie, waardoor hij bijna een jaar lang moest revalideren. Nu lijkt het er dus op dat hij eindelijk hersteld is van zijn horrorblessure en zo zijn eerste minuten voor de Amsterdamse defensie kan gaan maken. 

Kaplan is een centrale verdediger die voor 9,5 miljoen euro werd overgenomen van Trabzonspor. De Turk is een linkspoot en zou dus eerder een vervanger kunnen zijn van Avila of Jorrel Hato in het centrum. Vooral voor die eerste zou dat balen zijn. Bij Antwerp speelde de Argentijn voornamelijk linksback, maar bij zijn nieuwe club profileerde hij zichzelf eerder als centrale pion. Steijn gaf eerder al aan dat enkel hij beslist waar Avila zou opdraven.