Een greep uit een aantal eerbetonen aan Hazard: ‘Niemand beter, behalve Messi’

Een greep uit een aantal eerbetonen aan Hazard: ‘Niemand beter, behalve Messi’

11-10-2023 11:31
5

Eden Hazard heeft zijn schoenen dan toch aan de haak gehangen. En dat schrijven we met pijn in ons hart. De dribbelkont van de Rode Duivels heeft vele voetbalharten sneller doen slaan. Ook zijn ex-ploegmaats en coaches hebben dit aan den lijve mogen ondervinden. 

In Het Belang van Limburg lezen we de ene lofzang na de andere over Hazard, de krant viste namelijk een aantal uitspraken terug op. Van Vincent Kompany tot Jürgen Klopp en van José Mourinho tot Kylian Mbappé. Een overzicht van een aantal opvallende uitspraken over onze voormalige kapitein. 

“Als je Kevin De Bruyne een systeem geeft zoals hij dat heeft met Pep Guardiola, dan is hij de beste speler ter wereld … ”, liet Kompany ooit optekenen. “Maar als je Eden Hazard chaos geeft, is niemand beter dan hij, behalve Messi.”

Ook Mourinho was een supporter van het voetbaltalent van Hazard, wel iets minder van zijn trainingsattitude …  “De waarheid over Eden Hazard: hij is een geweldige voetballer die vreselijk slecht traint. Stel je voor wat hij zou kunnen zijn als hij een superprofessionele attitude op training zou hebben. Wanneer hij op een voetbalveld staat in het weekend zie je niet het resultaat van een week werk, enkel van zijn talent.”

Een andere voormalige trainer van Hazard, Mauricio Sarri, had ook het ‘genoegen’ om met hem te werken. “Hazard is een plezier tijdens de wedstrijd, maar soms is hij doordeweeks een probleem, omdat hij erg getalenteerd is en zich verveelt tijdens de training omdat alles gemakkelijk is.” En dat heeft Klopp ook mogen ondervinden … “Je heb minstens zes spelers nodig om hem af te stoppen.”

Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat Hazard velen heeft geïnspireerd. Van coaches, tot spelers, tot absolute wereldsterren. Ook Kylian Mbappé durft wel eens een compilatie op YouTube over Hazard op te zoeken. “Ik was verbaasd door zijn snelheid van uitvoering. Van alle spelers tegen wie ik dit jaar speelde heeft hij het meeste indruk op mij gemaakt. Wie mijn idolen zijn? Cristiano Ronaldo, Neymar en Eden Hazard.”