Barcelona voorkomt eerste nederlaag, maar blijft gefrustreerd achter bij Granada

Barcelona voorkomt eerste nederlaag, maar blijft gefrustreerd achter bij Granada

08-10-2023 23:31

FC Barcelona was op weg naar zijn allereerste nederlaag van het seizoen, maar de Catalanen hebben nog een punt uit het vuur weten te slepen bij Granada. Ook wist Barça-talent Yamal Lamine geschiedenis te schrijven.

Zondagavond bracht Barcelona een bezoek aan Granada. Na zeventien seconden kreeg de ploeg van trainer Xavi al een tegenslag te verwerken: bij de aftrap leed Gavi direct balverlies, waarna Granada razendsnel bij het doel van Barcelona kwam. Bryan Zaragoza bleef vervolgens koel: 1-0. Een klein half uur later wist Granada de marge zelfs te verdubbelen: met een geweldige actie en punter maakte Zaragoza zijn tweede van de avond.

Barcelona moest daardoor de jacht op de aansluitingstreffer openen. Die kwam er ook, via jongeling Lamine Yamal. De aanvaller schreef daarmee historie: met zijn leeftijd van zestien jaar en 87 dagen werd Yamal de allerjongste La Liga-doelpuntenmaker ooit. Daarna bleef Barcelona dominant en kon Granada eigenlijk niets anders dan achterover leunen.

Naarmate de tijd vorderde, begonnen de Catalanen steeds meer te drukken. Vlak voor tijd leverde dat nog de gelijkmaker op: Sergi Roberto wist een goede voorzet van Alejandro Baldé binnen te werken. Daarmee was het nog niet gedaan in Granada: Zaragoza was snel daarna dicht bij zijn derde treffer, maar zijn harde pegel spatte uiteen op de baal. In blessuretijd dacht João Félix de winnende treffer te maken, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. Zo eindigde het duel tussen Granada en Barça in 2-2. De ploeg van Xavi staat daardoor derde, met vier punten minder dan aartsrivaal en koploper Real Madrid.