UPDATE: Sheffield-fan opgepakt na belachelijk maken van overleden supporter

UPDATE: Sheffield-fan opgepakt na belachelijk maken van overleden supporter

01-10-2023 13:33 Laatste update: 02-10-2023 07:20
12

Twee Sheffield Wednesday-fans hebben de Engelse voetbalwereld zaterdag doen walgen tijdens het duel met Sunderland. Het duo werd lachend gefotografeerd met een afbeelding van Bradley Lowery, een zesjarige kankerpatiënt die in 2017 overleed en groot fan was van Sunderland.

De politie heeft inmiddels een onderzoek gestart. Uit sommige hoeken wordt gespeculeerd dat de foto nep is, maar dat weerhoudt Sheffield Wednesday er niet van om als club te reageren. 'We zijn ons bewust van de beelden die circuleren en hebben onmiddellijk een onderzoek ingesteld', meent de club. 'We zijn geschrokken van dit walgelijke gedrag. Het enige wat we kunnen doen is onze excuses aanbieden voor de extra stress die dit geeft rondom de familie van Bradley en zijn vrienden.'

Lowery overleed in 2017 op zesjarige leeftijd en werd een grote naam in de voetballerij. Prof-speler Jermaine Defoe was in de laatste maanden van het leven van Bradley aanwezig als grote vriend van het jongetje.

Update: de politie heeft een 31-jarige man opgepakt na de smakeloze actie tijdens het duel tussen Sheffield Wednesday en Sunderland, meldt de BBC. Verder is een 27-jarige man óók gearresteerd, maar op borgtocht vrijgelaten. De 31-jarige man moet zich maandag bij de rechtbank melden.