Defour voor Mechelen – Antwerp: “Hanteren andere principes dan RWDM en Gent”

Defour voor Mechelen – Antwerp: “Hanteren andere principes dan RWDM en Gent”

30-09-2023 16:40 Laatste update: 16:40
1

Steven Defour, de hoofdtrainer van KV Mechelen, blikt vooruit op de Jupiler Pro League-match tegen Royal Antwerp FC. Defour en Malinwa ontvangen Antwerp vrijdagavond, de hoofdtrainer verwacht niet dat zijn formatie uit de organisatie gaat lopen tegen de kampioen.

Defour wordt gevraagd of Mechelen een vergelijkbare tactiek als RWDM en KAA Gent gaat hanteren tegen Antwerp. “In tegenstelling tot RWDM en Gent spelen wij niet met vijf achterin. Wij hanteren andere principes, al verwacht ik van mijn ploeg dat ze niet, zoals tegen Sint-Truiden en OH Leuven, te veel uit de organisatie gaat lopen, want dan zal Antwerp ons sowieso pijn doen”, citeert Het Nieuwsblad Defour.

Defour geeft vervolgens aan wat hij vindt van de competitiestart van Mechelen. Defour geeft aan dat hij kan leven met de huidige resultaten van Mechelen. “Het had nog beter gekund, dat hangt dan van kleine dingetjes af. In Brugge (1-1) konden we winnen, tegen Gent (0-1) hadden we in de laatste seconden die penalty kunnen binnentrappen. Dan zat ik hier met een heel ander gevoel, hoewel ik besef dat we in Westerlo net zo goed konden verliezen. Ik zie mijn groep stelselmatig progressie boeken, weliswaar door soms een stap terug te zetten”, besluit Defour.