Deila over defensie Club Brugge: Tegen RSCA en Besiktas twee kansen weggegeven

Deila over defensie Club Brugge: "Tegen RSCA en Besiktas twee kansen weggegeven"

26-09-2023 16:28 Laatste update: 16:34
8

Ronny Deila, de hoofdtrainer van Club Brugge, springt in de bres voor zijn verdediging. Deila kon de kritiek op zijn achterhoede niet waarderen en is van mening dat zijn verdediging als een huis staat. Deila neemt het op voor onder meer Jorne Spileers en Brandon Mechele.

Deila neemt de matchen tegen Besiktas en RSC Anderlecht als voorbeeld van de degelijkheid van de defensie van Club Brugge. “Tegen Besiktas en Anderlecht hebben we twee kansen weggegeven. Bij Club gaat het niet alleen over winnen, maar ook over spelers ontwikkelen”, citeert Het Laatste Nieuws Deila.

Deila richtte zich tot Spileers, de 18-jarige centrale verdediger van Club Brugge. “Jorne doet het héél, héél goed, maakt soms foutjes, maar is heel erg moedig. Hij is goed aan de bal, stapt vaak in, leest het spel goed”, vertelt Deila.

Deila gaat ook in op de kritiek tegenover zijn andere centrale verdediger Mechele. Hij is héél ‘resoluut’. Brandon speelt meer vooruit en breekt af en toe de linies met zijn passes. Ik denk dat mijn beide centrale verdedigers een hoog niveau halen”, besloot Deila.