Vormer moet zich blijven bewijzen bij Zulte Waregem: Dat merkte ik op training

Vormer moet zich blijven bewijzen bij Zulte Waregem: "Dat merkte ik op training"

25-09-2023 23:19
1

Na een valse start is SV Zulte Waregem opgerukt naar een tweede plek in de Challenger Pro League. Dankzij de 2-1-zege tegen SK Deinze is het genaderd tot op twee punten van koploper Lommel SK. Ruud Vormer kon nog eens van waarde zijn, ook al merkt hij dat hij onder Vince Euvrard wat harder moet knokken voor zijn plekje.

Sinds Euvrard overnam bij Essevee, lijkt alles weer op de rit te zitten. De oudere garde moet wel op haar hoede zijn. De kersverse trainer durft al eens sneller voor de jongere veulens te kiezen. Zo verdwenen Christian Brüls en Timothy Derijck bijvoorbeeld naar de bank tegen Deinze. Vormer haalde de basiself wél nog, al scheelde dat geen haartje. "De trainer heeft wat willen prikkelen. Hoe? O, we gingen een beetje wisselen. Bij het uitdelen van de hesjes merkte ik dat ik in de balans lag met Brüls", beschrijft de Nederlander de voorbije trainingsweek bij Het Nieuwsblad.

"Eerlijk? Ja, ik heb daar toch wel even mee gezeten. Nee, geen slapeloze nachten, maar het spookt toch door je hoofd", klinkt Vormer niet helemaal opgezet met de aanpak van Euvrard. Uiteindelijk wierp het misschien wel haar vruchten af. Vormer leverde in ieder geval de assist af voor de gelijkmaker van Jelle Vossen. Belangrijk, beseft hij, "omdat we niet zo goed in de match zaten en weer op achterstand kwamen. Daar gaan we weer denk je dan, maar gelukkig konden we het rechtzetten."