The Guardian zet Teuma in lijstje met Messi: Twaalf beste zomertransfers

The Guardian zet Teuma in lijstje met Messi: Twaalf beste zomertransfers

14-09-2023 17:17
3

Teddy Teuma verliet deze zomermercato Union Saint-Gilloise en trok naar de Ligue 1 om er bij Reims zijn kunnen te tonen. Op zijn 29e maakt Teuma de terugkeer naar Frankrijk waar hij zijn carrière bij Hyères begon.  

Union en Stade Reims bereikten een akkoord voor de transfer van Teuma voor zo’n 4,5 miljoen euro. Teuma is opgenomen in de lijst van twaalf beste aanwinsten door The Guardian. Messi, Pulisic en Teuma staat in een mooie lijst met namen zoals Messi en Pulisic. 

Teuma sluit zich aan bij de Argentijnse superster als een van de meest waardevolle aanwinsten van het transferwindow. "Malta is nooit een broeinest van voetbaltalent geweest, maar Teuma staat op het punt om daar verandering in te brengen. De nieuwe rekruut van Reims heeft na een carrière in de lagere competities al een aardig palmares aan hoogtepunten opgebouwd", staat in het artikel te lezen.

Hij speelt nu onder de Engelse manager Will Still, die vorig jaar in het nieuws kwam toen hij Stade de Reims naar een 17-games ongeslagen Ligue 1 record leidde. Eerder dit seizoen werd Teuma al geselecteerd in L'Equippe's top-11 van spelers van het weekend, waarbij de Maltese middenvelder de lijst aanvoerde met 9 punten, één boven de Franse superster Kylian Mbappe.