Defour over Vermeeren (Antwerp): Hij doet me denken aan mezelf

Defour over Vermeeren (Antwerp): "Hij doet me denken aan mezelf"

05-09-2023 15:14
14

De Rode Duivels zijn opnieuw samengekomen voor de kwalificatiewedstrijden voor Euro 2024. De mannen van Domenico Tedesco bereiden zich volop voor op de confrontaties met Azerbaijan en Estland. Steven Defour (trainer bij KV Mechelen) werpt een blik op de selectie van Tedesco. 

De voormalige middenvelder van de Rode Duivels kijkt met vertrouwen naar de volgende generatie Belgische spelers. Volgens hem is het Belgische voetbal nog lang niet dood, ondanks het einde van de zogenaamde ‘gouden generatie’.

"Kevin De Bruyne en Eden Hazard zijn ongetwijfeld de twee beste spelers waarmee ik heb gespeeld", legt Defour uit. "Ik denk echter ook dat de huidige generatie vol talent zit. In mijn tijd, toen ik in 2006 geselecteerd werd, speelden bijna alle internationals in België”, getuigt Defour op de website van RTBF. “Vincent Kompany maakte de weg vrij door voor Hamburg te tekenen. Dan waren er Jan Vertonghen en Toby Alderweireld bij Tottenham, die de deur openden voor alle anderen die volgden in de Premier League. Axel Witsel en ik sloten ons aan bij Portugal.”

“Belgische voetballers zijn erg gewild geworden, een echt kwaliteitsproduct. De lonen zijn ook mee geëvolueerd en vandaag worden onze jonge voetballers tegen een hoge prijs opgepikt”, merkt Defour op. “Klompjes als Arthur Vermeeren en Mandela Keita bij Antwerp zijn daar goede voorbeelden van. De jonge Vermeeren doet me denken aan mezelf toen ik jong was: hij heeft een grote toekomst voor zich... maar hij moet zich natuurlijk nog bewijzen."