Na Club Brugge is ook Barcelona te sterk voor Osasuna: Lewandowski late held

03-09-2023 23:26
3

FC Barcelona leek voor de tweede keer dit seizoen puntenverlies te gaan lijden in La Liga, maar Robert Lewandowski was vanaf de strafschopstip de reddende engel voor de Catalanen. Osasuna, dat eerder deze week nog Europees eruit gekegeld werd tegen Club Brugge, maakte het hen nochtans knap lastig. Door een goal van Chimy Ávila moest Barça even alle zijlen bijzetten.

Om in het spoor van koploper Real Madrid te blijven, moest Barça een overwinning boeken in Pamplona. Door de doelpuntloze remise bij Getafe staat de ploeg van trainer Xavi al achter zijn aartsrivaal op de ranglijst. Vanaf de eerste minuut was de bal voor Barcelona, waar Frenkie de Jong na nog geen minuut spelen al een goede kans kreeg. Nadat de bal in de kluts terechtkwam bij de Nederlander, trof hij echter de paal.

Later in de eerste helft kreeg Osasuna nog goede kansen, maar Marc-André ter Stegen wist zich te onderscheiden met een aantal fraaie reddingen. Op slag van rust was het aan de andere kant wel raak: uit een corner kopte Jules Koundé de bal tegen de touwen, waardoor het 0-1 stond toen het rustsignaal klonk.

In de tweede helft leek Barcelona de wedstrijd uit te gaan spelen, tot Avila opdook op de helft van de bezoekers. De Argentijn wist de bal via de paal achter Ter Stegen te krijgen, wat voor vreugde zorgde in Pamplona. Barcelona had daarna nog maar een kwartier om orde op zaken te stellen.

Enkele minuten voor tijd kreeg Barcelona de uitgelezen kans om dat te doen, vanaf de strafschopstip. Lewandowski bleef bijzonder koel en bepaalde de eindstand zo op 1-2. Daardoor pakt de Spaanse kampioen gewoon de volle buit en blijft de achterstand op Real Madrid beperkt tot twee punten.