Mbamba zorgt voor assist in slachtpartij Leverkusen, Boniface blijft scoren

02-09-2023 18:14
15

Volop doelpunten in de Bundesliga zaterdagmiddag. Bayer Leverkusen gaf de uitstekende seizoensstart een passend gevolg met een klinkende overwinning op Darmstadt, terwijl ook VfB Stuttgart er lustig op los scoorde.

Bayer Leverkusen - Darmstadt
Het gaat Leverkusen vooralsnog behoorlijk voor de wind. Na zeges op RB Leipzig en Borussia Mönchengladbach moest ook Darmstadt er zaterdag aan geloven. Victor Boniface ontpopte zich tot de belangrijkste speler van de ploeg van trainer Xabi Alonso. De Nigeriaanse ex-spits van Union scoorde na 21 minuten de 1-0. De bezoekers kwamen via Oscar Vilhelmsson nog wel terug tot 1-1, maar na rust brak het verzet.

Jeremie Frimpong verzorgde de assist bij de 2-1 van Exequiel Palacios, waarna Boniface voor de tweede keer het net vond. Uiteindelijk liepen Alonso en co. dankzij Jonas Hofmann en Adam Hlozek (op aangeven van Noah Mbamba (ex-Club Brugge))nog uit naar 5-1.

VfB Stuttgart - SC Freiburg
Waar Leverkusen goed aan het nieuwe seizoen is begonnen, geldt dat ook voor Stuttgart. De Zuid-Duitse club won in eigen huis met liefst 5-0 van SC Freiburg. Daardoor hijgt het koploper Leverkusen in de nek.

Het stond na negentien minuten al 3-0. Chris Fürich en Serhou Guirassy verzorgden de treffers. Führich tekende uiteindelijk nog voor zijn tweede, waarna Enzo Millot Stuttgart de kers op de taart bezorgde.