'Amrabat niet naar Man United, Fulham wil deal voor ex-Bruggeling kapen'

'Amrabat niet naar Man United, Fulham wil deal voor ex-Bruggeling kapen'

31-08-2023 22:54

Fulham heeft snode plannen en probeert de transfer van Sofyan Amrabat naar Manchester United te kapen. Met dat nieuws pakt transferexpert Gianluca Di Marzio donderdagavond uit.

Fulham heeft een bod van bijna dertig miljoen euro uitgebracht op Amrabat, die al maanden op de nominatie staat om Fiorentina te verlaten. Manchester United gaf de laatste dagen gas en leek zijn nieuwe club te worden, maar Fulham wurmt zich er nu tussen. The Cottagers zoeken naar een vervanger voor João Palhinha. Hij is voor een slordige zestig miljoen euro op weg naar Bayern München.

Voor Fiorentina is de aanbieding van Fulham een stuk interessanter, omdat er meteen geld op tafel wordt gelegd. Manchester United wil de ex-speler van Club Brugge in eerste instantie huren. Fiorentina is bereid akkoord te gaan, mits er een verplichte optie tot koop in de deal wordt opgenomen. Het meest waarschijnlijke scenario is nog steeds dat Amrabat vrijdag tekent op Old Trafford.

Fiorentina-voorzitter Rocco Commisso laat donderdagavond weten dat Amrabat bij een goed bod mag vertrekken. "Als hij weg wil, zijn we bereid mee te werken. Maar hij heeft een doorlopend contract. Manchester United? We praten met meerdere clubs."