OFFICIEEL: Vermaelen en Pocognoli hoofdtrainers bij Belgische Beloften U20 en U18

OFFICIEEL: Vermaelen en Pocognoli hoofdtrainers bij Belgische Beloften U20 en U18

23-08-2023 18:20 Laatste update: 18:30
1

De KBVB heeft bevestigd dat Thomas Vermaelen en Sébastien Pocognoli de nieuwe hoofdtrainers zijn voor de Belgische Beloften U20 en U18. Vermaelen gaat de U20 onder zijn hoede nemen en Pocognoli wordt verantwoordelijk voor de U18. Vermaelen gaat ook als assistent van Pocognoli aan de slag.

Zowel Vermaelen als Pocognoli zijn beiden voormalige Rode Duivels en hebben hun kwaliteiten als voetballers bij meerdere internationale clubs getoond. Vermaelen keert terug van een pauze bij de KBVB, in 2022 was Vermaelen een van de assistenten van de vorige bondscoach Roberto Martinez. Pocognoli stond vorig seizoen nog aan het roer bij de U18 van KRC Genk. Zowel Vermaelen als Pocognoli wisten vorig jaar hun UEFA A trainersdiploma te behalen. Wesley Sonck en Eric Van Meir maken de overstap naar de Rode Duivels U19.

De KBVB gaat dieper in op de benoeming van Pocognoli. “Zijn voornaamste taak als bondscoach zal zijn om een competitief team op te bouwen dat België waardig zal kunnen vertegenwoordigen op het internationale podium en (samen met onze andere bondscoaches) de toekomst van onze A-ploeg voor te bereiden. Deze benoeming onderstreept de voortdurende betrokkenheid van de KBVB bij de ontwikkeling van voetbal vanaf jonge leeftijd”, deelt de KBVB via de officiële kanalen.