'Man United gaat voor volgende doelman, eerste medische testen zijn gedaan'

'Man United gaat voor volgende doelman, eerste medische testen zijn gedaan'

22-08-2023 20:20

Altay Bayindir moet de tweede keeper worden die Manchester United deze zomer naar de club haalt. De Turkse doelman van Fenerbahçe moet voor vijf miljoen euro komen en volgens The Athletic doet hij zelfs al zijn eerste medische testen. United wil zijn rugproblemen checken voor de deal plaatsvindt.

Bayindir is op dit moment in Griekenland om die eerste medische testen te doen. De Turks international zou rugproblemen hebben die United eerst wil onderzoeken. Mochten de testen in orde zijn dan is de kans aanwezig dat de ploeg van hoofdtrainer Erik ten Hag overgaat tot koop. United maakt dan vijf miljoen euro over naar Istanbul, of de club kijkt naar anders opties als doelman.

De reden dat United geïnteresseerd is in Bayindir is het mogelijke vertrek van Dean Henderson. Crystal Palace zou de Engelse doelman erg graag willen contracteren, maar de clubleiding uit Manchester laat hem nog vertrekken. Eerst moet er een waardige vervanger worden gevonden die met Tom Heaton en Andre Onana het keepersgilde kan vormen. Bayindir is daar nu dus de beste optie voor.

Fenerbahçe is al ver in onderhandeling met een mogelijke vervanger van Bayindir, meldt Fabrizio Romano. Dinamo Zagreb-doelman Dominik Livakovic is onderweg naar Turkije om zijn transfer naar de club af te ronden. De Kroaat is vooral bekend door zijn uitblinkende rol op het afgelopen WK in Qatar. Romano meldt overigens dat United tot wel zeven miljoen moet betalen voor Bayindir.