Rits na gelijkspel Anderlecht: “Toen waren we nergens, erg zwak van ons”

Rits na gelijkspel Anderlecht: “Toen waren we nergens, erg zwak van ons”

28 april - 18:17
44

Mats Rits, de middenvelder van RSC Anderlecht, blikt terug op het 1-1 gelijkspel tegen Cercle Brugge. Rits geeft aan dat Anderlecht een erg matige fase kende in het begin van de tweede helft tegen Cercle Brugge.

Rits blikt terug op de match tussen Cercle Brugge en Anderlecht. “Ik denk, als je de wedstrijd bekijkt. Dan is de eerste helft correct van ons, het is altijd moeilijk met Cercle Brugge. We konden iets beter aan de bal zijn”, deelt Rits aan DAZN.

Rits is vervolgens kritisch over het grootste gedeelte van de tweede helft van Anderlecht tegen Cercle Brugge. “Tweede helft eerste dertig minuten zijn we nergens, zwak van ons. Eerste gedeelte van de tweede helft kwamen we er gewoon niet uit. Het was golf na golf van Cercle Brugge”, geeft Rits aan.

Rits zag Anderlecht in de laatste 10 minuten toch nog dichtbij de zege komen tegen Cercle Brugge. “De laatste tien minuten komen we terug in ons spel, ik denk dat we dan wel een doelpunt moeten maken. We moeten nog even samenzitten over die eerste 30-35 minuten van ons, dat was echt niet goed voor ons”, aldus Rits.

Rits wordt tot slot gevraagd waarom Anderlecht een groot gedeelte van de tweede helft erg veel moeite had. “Als je de vinger op de wond kan leggen dan is het altijd gemakkelijk, maar dat moeten we bekijken. We staan nog boven in het klassement, dat is opzich goed”, besluit Rits.