PSV heeft het lastig bij Vitesse, maar dankt Vertessen voor tweede competitiezege

19-08-2023 20:50

PSV heeft zaterdagmiddag in Arnhem tegen Vitesse met de nodige moeite de tweede competitiezege van het seizoen geboekt. De Arnhemmers begonnen flitsend, kwamen op voorsprong maar moesten na rust uiteindelijk hun meerdere erkennen in de ploeg van trainer Peter Bosz en met dank aan Yorbe Vertessen.

Bij PSV was er een basisplaats voor Yorbe Vertessen. Hij verving Noa Lang, die niet helemaal fit is. Ook Johan Bakayoko mocht aan de partij beginnen. Vitesse begon uitstekend aan de wedstrijd. De bezoekers uit Eindhoven werden niet gevaarlijk en kwamen na negentien minuten spelen zelfs op achterstand. Van Ginkel was het eindstation na een flitsende aanval, waarbij hij van dichtbij binnen kon tikken. PSV mocht van geluk spreken dat de stand voor rust beperkt bleef tot 1-0. André Ramalho beging immers nog een grote fout, die niet werd afgestraft door Kacper Kozlowski. Even later haalde Jordan Teze ook nog een bal van de lijn.

Na rust kwam PSV stukken beter voor de dag. Met invallers Jerdy Schouten, Guus Til en Ismael Saibari stond het na 48 minuten spelen 1-1. Laatstgenoemde scoorde na een prachtige assist van Luuk de Jong. Na ruim een uur spelen ontsnapten de Eindhovenaren aan een nieuwe achterstand. Walter Benítez en Schouten liepen elkaar in de weg, waarna Gyan de Regt een gigantische kans om zeep hielp.

Daarna bleek het Arnhems verzet gebroken. In de 70e minuut werd het 1-2 dankzij Vertessen. De vleugelaanvaller kreeg de bal van Joey Veerman en schoot fraai binnen met links. Even later versierde Vertessen een strafschop, die benut werd door De Jong. De spits tekende daarmee voor zijn 150ste Eredivisie-doelpunt. Bosz en co. hadden ook nog uit kunnen lopen tot 1-4, maar dat bleef de thuisploeg bespaard.

Voor PSV kan de focus nu volledig op het tweeluik met Rangers FC. Komende dinsdag staat deel één van het tweeluik op het programma. Een week later, op 30 augustus, wordt duidelijk of de Eindhovenaren doorstoten naar de groepsfase van de Champions League.