Ajax-transfer Akpom onderwerp van gesprek in Engeland: 'Een enorme, enorme klap'

Ajax-transfer Akpom onderwerp van gesprek in Engeland: 'Een enorme, enorme klap'

17-08-2023 09:27

Ook in Engeland is de transfer van Chuba Akpom naar Ajax het onderwerp van gesprek. De overstap van de Championship-topscorer brengt redelijk wat teweeg, nadat hij zijn contract niet verlengde bij Middlesbrough.

In Engeland had Akpom nog een éénjarig contract. Een contractverlenging kwam er niet, omdat Akpom volgens de BBC een voor Middlesbrough veel te gortig salaris vroeg. Dat werd op Twitter (of X) echter ontkend door de spits zelf. Voormalig Engels international Carlton Palmer denkt dat Middlesbrough een goede deal te pakken heeft met de verkoop van Akpom, die maximaal veertien miljoen euro kost. "Akpom is 27 en zat in het laatste jaar van zijn contract. Ik denk dat dit een goede zaak is voor Middlesbrough", zegt hij tegen Football League World.

Voormalig voetballer Jobi McAnuff, die de Championship op de voet volgt, is er echter van overtuigd dat Middlesbrough een behoorlijk jasje uitdoet door de exit van Akpom. "Dit is een enorme, enorme klap voor ze", zegt hij in de podcact van Football Daily. "Ik heb Middlesbrough een paar keer gezien dit seizoen en ze lopen lichtjaren achter, in vergelijking met vorig jaar. Ze zijn bij lange na niet meer wat ze waren en daardoor denk ik dat dit een enorme tegenvaller is."

Ook The Sun, The Daily Mail en de BBC besteden aandacht aan de transfer van Akpom. De grotere media houden het echter bij een zakelijk bericht over de transfer van de aanvalsleider naar Ajax.