Domper voor Trossard-ploegmaat, Arsenal-nieuweling Timber maanden out

Domper voor Trossard-ploegmaat, Arsenal-nieuweling Timber maanden out

16-08-2023 16:30
1

Arsenal heeft een medische update gegeven over Jurriën Timber. De Nederlandse verdediger, die geblesseerd raakte tijdens zijn Premier League-debuut voor The Gunners, heeft inderdaad een knieblessure. Hij ligt er voor onbepaalde tijd uit. 

Nader onderzoek en uitgebreide assessments met gespecialiseerden heeft uitgewezen dat Timber een blessure aan zijn rechterknie heeft opgelopen. Het gaat om schade aan zijn kruisband. De van Ajax overgekomen verdediger zal een dezer dagen geopereerd worden aan zijn blessure. Hoelang hij precies aan de kant staat, is op dit moment nog niet duidelijk. 

Arsenal laat weten dat het medische team zich vanaf nu volledig gaat inzetten ten behoeve van zijn herstel, om er zo voor te zorgen dat hij goed herstelt en zo snel mogelijk weer op het veld kan staan. 

Timber liep de blessure afgelopen zaterdag op, toen Arsenal in eigen huis het nieuwe Premier League-seizoen opende tegen Nottingham Forest. Hij moest in de eerste helft een felle charge bekopen met een gele kaart en de nodige pijn aan zijn knie. Na een blessurebehandeling stond na de pauze weer op het veld, maar vijf minuten later verstapte de verdediger zich en bleek hij toch niet verder te kunnen.