Capon na afscheid bij KV Oostende: Maakte een familiale keuze

Capon na afscheid bij KV Oostende: "Maakte een familiale keuze"

15-08-2023 15:44

Brecht Capon heeft afgelopen weekend afscheid genomen van KV Oostende. Hij gaf de aftrap voor de partij tegen Lommel SK en kreeg een luid applaus. Vertrekken bij de kustploeg viel hem duidelijk zwaar. 

Capon kon een andere functie krijgen bij KV Oostende, maar zei uiteindelijk nee. "Dat kriebelde, maar ik maakte een familiale keuze waarbij ik 's avonds en in het weekend thuis wil zijn", legt hij uit bij Het Nieuwsblad. "Dat matcht voorlopig niet met het voetbal. We hebben gepraat over verschillende invullingen, maar uiteindelijk hakte ik de knoop door om het niet te doen. Al sluit ik dit in de toekomst niet uit."

Capon wil graag ooit terugkeren naar KV Oostende. "Als Michiel Jonckheere later als hoofdcoach zou bellen om zijn assistent te worden, neem ik dat wel serieus in overweging. Bij KVO leerden we elkaar kennen. We werden goede vrienden, maar we lopen elkaars deur niet plat. We staan allebei met onze voeten op de grond en hebben dezelfde interesses. Ook over het voetbal hebben we dezelfde visie. Het klikt alvast."

Capon speelde liefst acht jaar bij KV Oostende. Verder heeft hij ook onder meer Club Brugge en KV Kortrijk op zijn cv staan.