'Grote bezorgdheid' Arsenal om Timber: noodlot slaat toe, maanden uitgeschakeld

'Grote bezorgdheid' Arsenal om Timber: noodlot slaat toe, maanden uitgeschakeld

14-08-2023 19:46

Arsenal maakt zich ernstig zorgen om Jurriën Timber. De verdediger liep zaterdag bij zijn Premier League-debuut een knieblessure op en staat waarschijnlijk maandenlang buitenspel.

Timber moest in de eerste helft van het thuisduel met Nottingham Forest (2-1) een felle charge bekopen met een gele kaart en de nodige pijn aan zijn knie. Na een blessurebehandeling stond hij na de thee weer op het veld, maar vijf minuten later verstapte de oud-Ajacied zich en bleek hij toch niet verder te kunnen.

Bij Arsenal houden ze nu hun hart vast, meldt The Daily Mail. De laatste uren heeft Timber verschillende tests en scans ondergaan om een diagnose vast te stellen. De eerste resultaten zouden tot 'major concerns' hebben geleid bij de medische staf van Arsenal. Waarschijnlijk heeft hij kruisbandschade opgelopen, bevestigen bronnen rond de speler ook aan De Telegraaf. Dat zou een maandenlange absentie betekenen.

Timber maakte ruim een week geleden zijn officiële debuut voor Arsenal in de gewonnen strijd om de Community Shield tegen Manchester City. Na afloop werd hij door zijn club uitgeroepen tot man of the match. The Gunners betaalden deze zomer minimaal veertig miljoen euro voor hem aan Ajax.