Teuma verklaart zijn vertrek bij Union: Het bestuur begreep mij

Teuma verklaart zijn vertrek bij Union: "Het bestuur begreep mij"

13-08-2023 14:16

Union SG kende deze zomer een flinke leegloop en zag heel wat pionnen. Ook Teddy Teuma, die koos voor een vertrek richting Stade Reims. De middenvelder onthult nu waarom hij koos voor een vertrek.

In een gesprek met La Capitale geeft Teuma aan dat een vertrek bij Union niet zijn absolute doelstelling was. "Het was in ieder geval niet per se gepland in mijn carrièreplan. Ik zat heel goed bij de Union, mijn zoon is de grootste supporter, maar ik had tegen het management gezegd dat het altijd als een gemis zou aanvoelen als ik de Ligue 1 nooit zou bereikt hebben", geeft hij aan.

De middenvelder werd ook even gelinkt aan enkele Belgische topclubs, maar zover zou het nooit gekomen zijn. "Ik vertelde hen dat ik Union niet zou verlaten voor een andere Belgische club, maar het project dat Reims me aanbood is er een die ik niet kon weigeren. Het was de enige deur die open kon voor een vertrek en dat begrepen ze", aldus Teuma nog.

Intussen heeft Union wel heel wat pionnen zien vertrekken. Enkel deze zomer al vertrokken Siebe Van der Heyden (Mallorca), Ismaël Kandouss (AA Gent), Senne Lynen (Werder Bremen), Simon Adingra (Brighton), Ousama El Azzouzi (Bologna), Victor Boniface (Bayer Leverkusen) en Yorbe Vertessen (PSV) bij de club.