'Kersverse coach Vermaelen werd gepolst door KV Kortrijk en STVV'

'Kersverse coach Vermaelen werd gepolst door KV Kortrijk en STVV'

09-08-2023 11:30 Laatste update: 11:33
2

KV Kortrijk en STVV waren in de markt voor Thomas Vermaelen. Vermaelen viel in het oog van de clubs na een indrukwekkende afronding van de trainerscursus. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Sinds het vertrek van Roberto Martinez bij de Rode Duivels is Thomas Vermaelen zonder functie. Onder het bewind van Martinez was de voormalige Rode Duivel assistent-trainer. Vermaelen maakt echter geen onderdeel uit van het team van de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco.

Vermaelen maakte daarna indruk bij de trainerscursus en mede daardoor kregen KV Kortrijk en STVV interesse in de kersverse trainer. Vermaelen woont met zijn gezin en jonge schoolgaande kinderen in Londen, en een eventueel dienstverband bij een Belgische club lijkt daardoor echter onwaarschijnlijk.

De voormalige centrale verdediger is ook gepolst door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) voor de functie als bondscoach van de beloften. Die functie lijkt aannemelijker. Technisch directeur Frank Vercauteren opereert immers ook vanuit het buitenland, namelijk Rusland.