Bakayoko blinkt uit bij PSV, ruime winst en dicht bij Play-Offs Champions League

Bakayoko blinkt uit bij PSV, ruime winst en dicht bij Play-Offs Champions League

08-08-2023 22:59

PSV is goed uit de startblokken gekomen in de derde voorronde van de Champions League. De ploeg van Peter Bosz maakte een sterke indruk en dwong Sturm Graz met 4-1 op de knieën. De score in het Philips Stadion had zelfs nog hoger kunnen uitvallen. Rode Duivel Johan Bakayoko maakte een zeer sterke indruk. 

Bosz zag geen reden om wijzigingen door te voeren na de zege op Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Het betekende dat ook Isaac Babadi weer aan de aftrap verscheen. Het achttienjarige talent maakte zijn Europese debuut, maar plankenkoorts bleek hij niet te kennen. Al na vier minuten schoot hij raak op aangeven van Johan Bakayoko.

Het doelpunt van Babadi was het startsein voor een fraaie Europese avond. PSV was veel te sterk voor Sturm Graz en maakte bovendien een frisse indruk. De 2-0 kon niet uitblijven en na 22 minuten was het raak. Na een schitterende aanval, via wederom de uitblinkende jonkies Babadi en Bakayoko, kopte Luuk de Jong raak. Ook de routinier bewees nog maar eens zijn waarde voor de Eindhovenaren. De Jong tekende na een halfuur zelfs voor de 3-0, nadat de ongelukkige Sturm Graz-doelman Kjell Scherpen een inzet van Noa Lang zomaar voor zijn voeten had gestompt.

Een monsterscore leek in de maak voor het dominante PSV, maar uit het niets deed de Oostenrijkse vice-kampioen dan toch iets terug. Peter Bosz had een dag eerder op de persconferentie nog gewaarschuwd voor de gevaarlijke standaardsituaties van Sturm Graz. Toch liet Patrick van Aanholt zich bij een hoekschop kloppen in de lucht: 3-1. Het was sowieso een ongelukkig slot van de eerste helft voor de linksback, want door zijn 4-1 ging een streep omdat hij buitenspel stond.

PSV was desondanks oppermachtig en in de tweede helft was het vooral de vraag hoeveel doelpunten er nog bij zouden komen. Na een wat voorzichte start voerden de Eindhovenaren de druk weer op. Na een uur kreeg legde Lang terug op Van Aanholt, na een fraaie actie van Bakayoko bij de achterlijn, maar de vleugelverdediger wist de vrije schietkans niet te verzilveren. Ook De Jong kreeg een grote kans, alleen won Scherpen het één-op-één-duel. 

Zodoende bleef de marge lange tijd op twee doelpunten staan. Na 73 minuten zorgde Ibrahim Sangaré alsnog voor de langverwachte 4-1. De Ivoriaan, die mogelijk één van zijn laatste duels voor de club speelde, kopte hard raak uit een vrije trap van Joey Veerman. PSV leek daarna tevreden. De equipe van Bosz speelde het duel rustig uit en kan de klus volgende week afmaken in Oostenrijk.

Mocht PSV doorgaan, dan wacht in de play-offs een clash met Rangers FC of Servette FC. Die clubs staan woensdag voor het eerst tegenover elkaar.