'Manchester City houdt sterkhouder Kyle Walker uit handen van Bayern München'

'Manchester City houdt sterkhouder Kyle Walker uit handen van Bayern München'

08-08-2023 19:30

Kyle Walker leek op weg naar Bayern München, maar heeft toch besloten om Manchester City trouw te blijven, zo meldt The Athletic. De 33-jarige Engelsman zal spoedig zijn handtekening gaan zetten onder een nieuw contract bij The Citizens.

De 76-voudig Engels international had eerder deze zomer al een mondeling akkoord met de Duits kampioen, maar de clubs kwamen niet tot een deal over de transfersom. Naar verluidt heeft een gesprek met trainer Pep Guardiola de gedachten van Walker definitief doen veranderen, waardoor hij opnieuw met City in gesprek is gegaan over een contractverlenging. De aanbieding van de club uit Manchester zal hoger liggen dan het aanbod van Bayern.

Manchester City nam deze zomer reeds afscheid van ervaren krachten als Ilkay Gündogan en Riyad Mahrez, waardoor Guardiola vastberaden was om de geroutineerde Walker voor zijn club te behouden. Ook staan verdedigers Aymeric Laporte en João Cancelo voor een vertrek uit Manchester, en wil Guardiola niet nog iemand uit zijn defensie zien vertrekken.