Mbokani keert niet terug naar de JPL: Die clubs snappen niks van voetbal

Mbokani keert niet terug naar de JPL: "Die clubs snappen niks van voetbal"

05-08-2023 20:28 Laatste update: 21:50
16

Vorig seizoen was hij nog een absolute sterkhouder bij SK Beveren, maar inmiddels zit de 37-jarige Dieumerci Mbokani zonder club. Een terugkeer naar Beveren behoort tot de mogelijkheden, al ziet hij dat zelf niet zitten.

Wim De Decker wil Mbokani er graag opnieuw bij, maar de Congolees is duidelijk: Beveren wordt het niet. "Ik moet hem teleurstellen. Het bestuur heeft mij een voorstel gedaan, maar het is niet interessant. Ik kan voor één jaar plus optie tekenen, maar ik zou minder gaan verdienen dan vorig seizoen. Bizar", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Mbokani zou een goede optie kunnen zijn voor clubs zoals KV Kortrijk, RWDM of Eupen. Die tonen echter geen interesse. "Dat soort clubs snappen niks van voetbal", lacht Mbokani. "Ze kijken enkel naar mijn leeftijd en halen vervolgens jonge gasten in huis in de hoop dat die later geld opbrengen."

De aanvaller gelooft zelf dat hij nog een meerwaarde kan zijn in 1A, maar lijkt nu toch opnieuw richting het buitenland te vertrekken. "Ik kan nog perfect mee op het hoogste niveau. Maar mij niet gelaten als ze geen interesse tonen. Ik heb opties in het buitenland. Ik heb nog niks getekend, maar ik ben van plan om volgende week de knoop door te hakken", besluit hij.