Xavi bevestigt vertrek Dembélé: 'Wij kunnen aanbieding van PSG niet evenaren'

Xavi bevestigt vertrek Dembélé: 'Wij kunnen aanbieding van PSG niet evenaren'

02-08-2023 09:32
2

Ousmane Dembélé gaat FC Barcelona verruilen voor Paris Saint-Germain. Dat bevestigt Xavi na de oefenzege van de Catalanen op AC Milan in Las Vegas (1-0).

De Franse vleugelaanvaller werd tegen de Italiaanse topclub al aan de kant gehouden, omdat PSG een transferclausule van vijftig miljoen euro gaat lichten. "Dembélé kwam naar mij toe en zei dat hij wil vertrekken. Hij heeft een aanbieding van PSG die wij niet kunnen evenaren", onthult Xavi. 

De oefenmeester van de Catalanen ziet de 26-jarige dribbelaar met pijn in het hart vertrekken. "Ik heb er een slecht gevoel over, maar het is een persoonlijke beslissing", zegt hij tegen Spaanse media. Blaugrana staat machteloos door de clausule. "Dit is hoe de markt werkt, wij kunnen niet concurreren met de aanbieding die PSG hem heeft gedaan. Het ligt buiten ons bereik."

"Ik ben wel een beetje teleurgesteld in hem, ja, omdat we goed voor hem hebben gezorgd. Maar hij heeft ons verteld dat hij met Luis Enrique en Nasser Al-Khelaïfi heeft gesproken en dat hij weg zal gaan. Er was geen manier meer om hem te overtuigen", aldus Xavi. 

Voor Dembélé ligt een contract voor vijf jaar klaar in Parijs. Hij trekt zodoende na zes jaar de deur bij Barcelona achter zich dicht. De La Liga-kampioen nam hem voor 135 miljoen euro over van Borussia Dortmund. Na een bijzonder moeizame start groeide hij de laatste jaren alsnog uit tot een belangrijke spil in Camp Nou.