OFFICIEEL: Oostende trekt Bossin (ex-Anderlecht) aan voor onder de lat

OFFICIEEL: Oostende trekt Bossin (ex-Anderlecht) aan voor onder de lat

28-07-2023 13:31
1

KV Oostende heeft een nieuwe doelman te pakken. Liam Bossin stapt over van het Nederlandse FC Dordrecht. Daar was het gewezen jeugdproduct van RSC Anderlecht eerste keuze.

Bossin heeft aan de kust een contract voor drie jaar ondertekend, mét een bijkomende optie. Dat nieuws maakt KVO bekend via de officiële kanalen. De doelman komt over van Dordrecht, waar hij het voorbije tweeënhalve jaar als eerste doelman acteerde in de Nederlandse tweede klasse. Eerder kwam Bossin uit voor Cork City in Ierland. Geen toeval, aangezien hij Ierse roots heeft.

Bij de jeugd leerde Bossin de kneepjes van het vak bij RSC Anderlecht. Daar schopte hij het niet verder dan de rol van vierde doelman. Een officiële wedstrijd in paars-en-wit viel hem dan ook nooit te beurt. Nu probeert Bossin dus wel aan 'Belgische minuten' te geraken, maar dan bij Oostende. Dat trok eerder in deze mercato al Brent Gabriëls aan van SK Beveren. Zij zullen de strijd met elkaar moeten aangaan.

Vorig seizoen rekende KVO nog op Guillaume Hubert en Dillon Phillips onder de dwarsligger. Na de degradatie werd besloten om met geen van beide keepers verder te gaan.