Timber verklaart zijn keuze voor Arsenal: 'Vorig jaar zag je een grote stap'

Timber verklaart zijn keuze voor Arsenal: 'Vorig jaar zag je een grote stap'

21-07-2023 21:21

Jurriën Timber wist vanaf het eerste moment dat hij naar Arsenal wilde gaan. De verdediger maakte een sterke indruk tijdens zijn officieuze debuut en verklaart waarom hij voor The Gunners heeft gekozen. 

Timber sprak voorafgaand aan het oefenduel met de MLS All Stars, dat met 5-0 werd gewonnen, tegenover The Mirror over zijn transfer. Op oude beelden was al te zien dat Timber fan was van Arsenal, maar de verdediger gaf extra tekst en uitleg. "Het is een prachtige club. Kijk naar vorig jaar. Natuurlijk waren de voorgaande jaren ook mooi, maar vorig jaar zag je een grote stap. Het team groeit en daar wil ik deel van uitmaken."

De Londense club stond vroeger bekend als boring Arsenal, maar met de komst van Arsène Wenger en Dennis Bergkamp veranderde dat. "De manier waarop ze spelen, de manier waarop ik met de trainer praat. Ik had er gewoon een goed gevoel bij. We hebben een sterk team. De verwachtingen zijn hooggespannen omdat ze vorig seizoen een geweldig seizoen hadden en een aantal spelers hebben gekocht."

Arsenal kwam het afgelopen seizoen dicht bij de landstitel, maar strandde in de laatste weken. "We zijn een goed team. Het was triest hoe het vorig seizoen eindigde, maar we hebben een sterke ploeg. Het is gek, ik heb meer Champions League-wedstrijden gespeeld dan sommige van mijn teamgenoten, maar deze jongens hebben Premier League-ervaring en dat is van een ander niveau", besluit Timber.