'Bayern wil regel breken voor Walker, zorgt voor scheve gezichten in kleedkamer'

'Bayern wil regel breken voor Walker, zorgt voor scheve gezichten in kleedkamer'

21-07-2023 12:30

De verwoede pogingen van Bayern München om Kyle Walker los te weken bij Manchester City, zorgen voor scheve gezichten in de kleedkamer. Dat meldt BILD. Volgende week staan er gesprekken tussen de clubs op het programma.

Bayern heeft Walker (33) alvast een tweejarig contract met een optie voor een extra seizoen voorgeschoteld. Dat leidt volgens BILD tot 'irritatie in de kleedkamer', omdat de Duitse topclub daarmee een interne regel breekt: spelers die de dertig zijn gepasseerd krijgen normaal gesproken alleen éénjarige contracten. Ook voor clubiconen Manuel Neuer en Thomas werd geen uitzondering gemaakt. Het is niet bekend of zij hebben geklaagd bij de clubleiding.

Walker  zou dolgraag de overstap maken. Het Duitse Sky meldt dat Bayern München volgende week rond de tafel gaat met Manchester City om te praten over bedragen. Naar verluidt zet de kampioen van Engeland in op vijftien miljoen euro, exclusief bonussen. Walker zou manager Pep Guardiola al hebben geïnformeerd over zijn plannen om naar Bayern te vertrekken. Na zijn komst gaan de Duitsers achter Tottenham Hotspur-goalgetter Harry Kane aan.