'Al Hilal weet van geen ophouden, ook aanbieding voor Raphinha (26)'

'Al Hilal weet van geen ophouden, ook aanbieding voor Raphinha (26)'

16-07-2023 20:29 Laatste update: 20:31
1

FC Barcelona-aanvaller Raphinha kan zijn loopbaan voortzetten in Saudi-Arabië. De 26-jarige Braziliaan staat in de concrete belangstelling van Al Hilal, meldt Mundo Deportivo.

Een formeel bod ligt nog niet op tafel. Zowel Barça als Raphinha is op de hoogte van de concrete interesse en wacht af wat er de komende week gaat gebeuren. Al Hilal wilde zich dolgraag versterken met Lionel Messi, die voor een avontuur bij Inter Miami CF koos. Raphinha is het alternatief voor de Saudische club, dat het 'grote doel' is misgelopen door de keuze van de Argentijn, zo klinkt het.

Raphinha, die nog tot de zomer van 2027 vastligt bij Barcelona, mag niet zomaar vertrekken uit Catalonië. De aanvaller kwam vorig jaar voor een slordige zestig miljoen euro over van Leeds United en Barcelona wil - bij een verkoop - het verlies zoveel mogelijk beperken. 

Bij Al Hilal kan Raphinha de vierde speler worden die deze zomer de overstap vanuit de Europese topcompetities maakt. Kalidou Koulibaly (Chelsea), Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers) en Sergej Milinkovic-Savic gingen hem voor.