'City ziet tweede basisspeler voor vertrek kiezen: mondeling akkoord met Bayern'

'City ziet tweede basisspeler voor vertrek kiezen: mondeling akkoord met Bayern'

14-07-2023 13:25

Bayern München heeft een grote stap gezet richting de komst van Kyle Walker. De Duitse kampioen heeft een akkoord bereikt met de 33-jarige rechtsback over een contract tot medio 2025, met de optie voor nog een seizoen. Dat meldt onder meer Sky Sport.

De laatste weken borrelde bij Bayern het gevoel op dat ze aan het lijntje werden gehouden door Walker, die zou azen op een verbeterd contract bij Manchester City. De 76-voudig Engels international heeft nu toch besloten de overstap te maken naar de Allianz Arena, weet Sky. Der Rekordmeister moet nu om tafel met de Engelse grootmacht en hoopt op een deal van ongeveer vijftien miljoen euro, plus bonussen.

Walker is de beoogd opvolger van João Cancelo, die juist werd gehuurd van Manchester City. Zijn komst staat los van de toekomst van Noussair Mazraoui en Benjamin Pavard, verzekert de Duitse sportzender. Trainer Thomsa Tuchel is fan van Walker en wil hem er dolgraag bij hebben.

De ervaren vleugelverdediger won het afgelopen seizoen de treble met The Citizens en lijkt nu voor een nieuwe uitdaging te kiezen. Eerder zag manager Pep Guardiola met Ilkay Gündogan (FC Barcelona) al een andere basisspeler vertrekken.