Stelen met de ogen op stage Club Brugge: drie wolven onder de lat, twee 15-jarigen

Stelen met de ogen op stage Club Brugge: drie wolven onder de lat, twee 15-jarigen

13-07-2023 12:30 Laatste update: 14-07-2023 17:15
11

Begin juli trekken de clubs uit de Jupiler Pro League op stage om het aankomende seizoen zo keurig mogelijk voor te bereiden. Traditiegetrouw mogen ook een heleboel jongeren met nauwelijks of geen ervaring op het hoogste niveau er eens van het echte werk proeven. VoetbalPrimeur.be verschaft met plezier een blik op die jonge wolven, vaak de toekomst van ons Belgische voetbal. Als derde aan de beurt: de opkomende garde van Club Brugge.

Jesse Bisiwu
Leeftijd: 15
Positie: linksbuiten
Minuten bij de A-ploeg: 0

Groener achter de oren vallen ze moeilijk te vinden. Geboortejaar: 2008! In januari van dit jaar vierde Bisiwu pas zijn vijftiende verjaardag, maar toch mag hij nu al mee met de grote jongens. Het toont enkel het vertrouwen in zijn enorme talent aan. De aanvaller komt het best tot zijn recht wanneer hij vanop de linkerflank voor gevaar mag zorgen.

Jessi Da Silva
Leeftijd: 15
Positie: spits
Minuten bij de A-ploeg: 0

Een leeftijdsgenoot van Bisiwu, ze maakten samen de voorbije jaren meerdere tegenstanders uit de jeugd hoorndol. Net als zijn maatje mocht Da Silva recent zijn allereerste profcontract ondertekenen. Vorig seizoen mocht de aanvaller al eens proeven van een oefenduel met de A-kern. Tijdens deze voorbereiding krijgt hij opnieuw kansen. Er zijn wel al afspraken gemaakt dat hij later deze zomer zou aansluiten bij Club NXT.

Axl De Corte
Leeftijd: 17
Positie: doelman
Minuten bij de A-ploeg: 0

De Corte is één van de drie jeugdigde doelmannen die zich op oefenkamp in Nederland mag bewijzen. Van dat trio staat hij ongetwijfeld het laagst in de pikorde, gezien zijn leeftijd. Het afgelopen seizoen stond De Corte, die zijn eerste voetbalpasjes bij KV Mechelen zette, vast onder de dwarsligger bij de U19. Dan is de sprong naar de hoofdmacht toch bijzonder groot …

Denzel De Roeve
Leeftijd: 18
Positie: rechtsachter
Minuten bij de A-ploeg: 0

In de slotmatch van Club bij Union Saint-Gilloise (je weet wel, die waarin Blauw-Zwart alsnog voor scherprechter speelde), zat De Roeve voor het eerst op de bank. Invallen was aan hem niet besteed. Het voorbije anderhalf jaar heeft de rechtsback zich op de kaart gezet bij Club NXT. Met 23 basisplaatsen en 14 invalbeurten oogt de balans daar positief. Nu Clinton Mata andere oorden heeft opgezocht, ligt er eventueel een kans om een stap voorwaarts te zetten.

Shion Homma
Leeftijd: 22
Positie: aanvallende middenvelder
Minuten bij de A-ploeg: 3

Over een scherprechter gesproken … Als een duivel uit een doosje dompelde deze Japanner ruim een maand geleden Union onder in diepe rouw. En de stad Antwerpen richting een delirium! Volgers van het beloftenelftal waren misschien nét dat tikkeltje minder verbaasd, aangezien Homma in de Challenger Pro League al regelmatig zijn visitekaartje af gaf. Het lichtgewicht (59 kg) stapte midden 2022 over uit de Japanse tweede klasse.

Joel Ordóñez
Leeftijd: 19
Positie: centrale verdediger
Minuten bij de A-ploeg: 0

Net als Homma streek hij in de zomer van vorig jaar neer op Jan Breydel, vanuit Independiente Valle in zijn thuisland Ecuador. Daar had hij op prille leeftijd zoveel indruk gemaakt dat Club liefst vier miljoen euro moest ophoesten om hem in huis te halen. Niet verwonderlijk, aangezien ook onder meer Ajax en SL Benfica de mandekker op het oog hadden. Bij Club NXT paste Ordóñez zich alvast vrij snel aan de Belgische normen aan.

Kyriani Sabbe
Leeftijd: 18
Positie: rechtsachter
Minuten bij de A-ploeg: 130

Ook hij kreeg in de (overbodige) laatste wedstrijden van de Champions’ Play-Off voluit zijn kans van interimaris Rik De Mil. Sabbe greep die met beide handen. De youngster bracht de fans nog wat verstrooiing in treurige dagen, in die mate zelfs dat er aan hem gedacht wordt om het hiaat op de rechterflank op te vullen. Mocht Thomas Meunier zich opnieuw aan Club verbinden, zou hij de ideale leidsman kunnen vormen.

Joaquin Seys
Leeftijd: 18
Positie: linksachter
Minuten bij de A-ploeg: 0

De blonde krullenbol deed het voorbije seizoen flink wat ervaring op in de Challenger Pro League. Op een klein dipje in oktober en november na was Seys de vaste linksachter van Club NXT. De geboren Oostendenaar zit nu al ruim acht jaar in de jeugdwerking van Blauw-Zwart. Vanzelfsprekend hoopt hij op een dag op de grote doorbraak. Aan hem om daar op stage verder aan te werken.

Nick Shinton
Leeftijd: 22
Positie: doelman
Minuten bij de A-ploeg: 0

Zijn naam klinkt al wat bekender in de oren, wat gezien zijn leeftijd niet onlogisch is. De voorbije jaren mocht Shinton immers al meermaals op de bank plaatsnemen als doublure voor Simon Mignolet, zelfs in Europese wedstrijden. Op zijn debuut is het echter nog steeds wachten. Door het vertrek van Senne Lammens lijkt het nu of nooit om de positie van tweede doelman veilig te stellen. Bij Club NXT trad hij al 34 keer aan op profniveau.