UPDATE: ‘Anderlecht krijgt concurrentie voor Canos, Johannesson is optie’

UPDATE: ‘Anderlecht krijgt concurrentie voor Canos, Johannesson is optie’

09-07-2023 23:13 Laatste update: 10-07-2023 15:01
15

Kasper Dolberg en Louis Patris zijn binnen, maar daarmee zit het transferhuiswerk van RSC Anderlecht er nog lang niet op. Ook op de vleugels zoekt Jesper Fredberg versterking. Sergio Canós Tenés is nadrukkelijk in beeld. Isak Bergmann Johannesson wordt dan weer achter de hand gehouden als plan-B.

De IJslander is pas twintig jaar oud, maar heeft de voorbije twee jaar al een status van vaste invaller te pakken bij FC Kopenhagen. Volgens Sacha Tavolieri heeft Anderlecht hem op haar verlanglijstje gezet, zij het niet helemaal bovenaan. Als paars-wit alsnog voor Johannesson gaat, zou het opteren voor een uitleenconstructie mét aankoopoptie.

Toch geniet Canós Tenés de voorkeur, zoals eerdere berichtgeving al duidelijk maakte. De Spanjaard van Brentford FC is namelijk rechtsvoetig en kan iets anders toevoegen vanop de flank, namelijk een uitstekende voorzet afleveren. Bij Johannesson is links daarentegen de dominante voet. Bovendien komt de IJslander graag naar binnen. Over dat type beschikt Anderlecht al in de persoon van Anders Dreyer.

Naar verluidt zouden de Brusselaars vergevorderd zijn in de gesprekken met Canós Tenés. Die wil zelf ook heel graag komen. Mogelijk stuit de Spaanse technicus volgende week nog aan op stage in Oostenrijk.

Update: Sacha Tavolieri is met een transferupdate gekomen over Sergi Canos. Het Spaanse Valencia zou geïnteresseerd zijn en een terugkeer naar Spanje zou de voorkeur genieten. Plan B Isak Bergmann Johannesson lijkt zo een realistischere optie te worden.