Teuma verlaat de Belgische velden: 'Union vangt nog acht miljoen vanuit Reims'

Teuma verlaat de Belgische velden: 'Union vangt nog acht miljoen vanuit Reims'

07-07-2023 16:07
8

Een volgende smaakmaker verlaat de Belgische velden. Union Saint-Gilloise en Stade Reims zouden een overeenkomst gevonden hebben over Teddy Teuma. De Maltese international verkast op z'n 29e (eindelijk) naar zijn tweede vaderland.

De deal tussen beide ploegen is in kannen en kruiken, verzekert Het Laatste NieuwsDe onderhandelingen lopen al enkele weken. Enerzijds was Union niet al te happig om haar aanvoerder en aanjager te laten gaan, anderzijds wilde het wel meewerken voor een speler die zoveel betekend heeft voor de club. De ambitie van Teuma was alvast duidelijk: als hij nog eens in de Ligue 1 wilde aantreden, was het zowat nu of nooit.

De begenadigde linkspoot heeft dus zijn zin gekregen. In de gesprekken heeft Union wel nog het onderste uit de kan kunnen halen. Reims betaalt acht miljoen euro. Daar komen nog enkele bonussen bovenop. Niet slecht voor een speler die pas twee jaar geleden voor het eerst zijn neus aan het venster stak op het hoogste niveau. Sindsdien presteerde Teuma wel geweldig. De middenvelder vervulde een sleutelrol in de felle opmars van Union.

Na vierenhalf jaar in het Dudenpark vervolgt Teuma zijn weg nu in Reims. Daar zou hij een contract voor drie seizoenen ondertekenen. Met Will Still staat er een bekende uit het Belgische voetbal aan het roer. Met Maxime Busi, Thibault De Smet en Thomas Foket kleurt ook de spelerskern Belgisch.