OFFICIEEL: Manchester United presenteert Mount en betaalt 70 miljoen

OFFICIEEL: Manchester United presenteert Mount en betaalt 70 miljoen

05-07-2023 11:54
31

Het is officieel: Manchester United heeft Mason Mount binnen. De Engelse middenvelder (24) komt voor zeventig miljoen euro, inclusief bonussen, over van Chelsea.

Mount heeft op Old Trafford zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract, met een optie voor een extra seizoen. Manchester United maakt in eerste instantie 64 miljoen euro over naar Chelsea. Voldoet Mount aan bepaalde doelstellingen, dan komt daar nog eens zes miljoen euro bovenop.

Het was geen geheim dat Erik ten Hag dolgraag in zee wilde met Mount. De onderhandelingen leken vorige week op niets uit te lopen, omdat Chelsea hoog in de boom zat voor een speler die zijn contract niet meer wilde verlengen. Omdat alle partijen water bij de wijn deden, is er nu toch witte rook.

Mount is de eerste grote zomeraanwinst van Manchester United. De club van Ten Hag is ook bezig met onder meer Andre Onana (Internazionale) en Justin Bijlow (Feyenoord). Door de komst van Mount lijkt de situatie van Donny van de Beek steeds uitzichtlozer te worden.

Chelsea liet deze zomer al tien spelers gaan: naast Mount zijn dat Kai Havertz (Arsenal), Mateo Kovacic (Manchester City), Kalidou Koulibaly (Al Hilal), Edouard Mendy (Al Ahli), Ruben Loftus-Cheek (AC Milan), N'Golo Kanté (Al Ittihad), Tiemoué Bakayoko (clubloos), João Félix (Atlético Madrid, einde huur) en Denis Zakaria (Juventus, einde huur).