'Feyenoord wil centrale verdediger overnemen van Liverpool'

'Feyenoord wil centrale verdediger overnemen van Liverpool'

04-07-2023 14:40

Het Nederlandse Feyenoord heeft interesse in Liverpool-verdediger Nathaniel Phillips, meldt The Athletic. De landskampioen van Nederland gaat een poging doen de 26-jarige Engelsman permanent in te lijven.

Naar verluidt is Feyenoord gecharmeerd van Phillips, die door Liverpool wordt getaxeerd op een klein twaalf miljoen euro. De Stadionclub is de onderhandelingen nog niet formeel gestart, maar is dat vermoedelijk wel op korte termijn van plan. Een transfer wordt 'aantrekkelijk' genoemd, aangezien Phillips bij Feyenoord in de Champions League actief kan zijn.

Phillips, speelt sinds de zomer van 2019 bij Liverpool, maar wist nooit door te breken. Hij werd twee keer verhuurd aan VfB Stuttgart, terwijl hij tussen januari en juli 2022 voor AFC Bournemouth uitkwam. Het afgelopen seizoen deed Phillips in twee Premier League-wedstrijden mee.

Het is geen geheim dat Feyenoord de markt afspeurt naar een centrale verdediger. Jacob Rasmussen is na zijn huurperiode weer teruggekeerd bij Fiorentina, terwijl Lutsharel Geertruida en Dávid Hancko voorzichtig in verband worden gebracht met een transfer.