OFFICIEEL: Mbenza heeft zijn thuis gevonden en blijft zeker tot 2026 bij Charleroi

OFFICIEEL: Mbenza heeft zijn thuis gevonden en blijft zeker tot 2026 bij Charleroi

27-06-2023 16:45
1

Sporting Charleroi heeft één van haar bepalende krachten langer aan zich kunnen binden. Isaac Mbenza heeft zijn contract bij de club namelijk opengebroken. De aanvaller liet het afgelopen seizoen fraaie statistieken optekenen.

Met een kort filmpje en bijbehorend bericht maakt Charleroi het nieuws wereldkundig. Mbenza heeft een verse verbintenis ondertekend die hem minstens tot medio 2026 op Mambourg zou moeten houden. Mogelijk wordt daar zelfs nog een verlengstuk aan gebreid, aangezien er ook een optie is opgenomen voor een extra jaar als Zebra.

Vorig seizoen werkte Mbenza zich op tot een meerwaarde voor zijn elftal, zeker na de komst van Felice Mazzu als hoofdcoach. Met vier doelpunten en acht assists drukte hij zijn stempel op de Jupiler Pro League. Uiteindelijk bleek dat net niet voldoende om een plekje in de Europe Play-Off af te dwingen. Vanaf deze zomer wil Mbenza er samen met zijn ploeggenoten opnieuw werk van maken.

Voor de (vleugel)aanvaller was het nog eens een succesvol seizoen na enkele omzwervingen. In totaal heeft zeven verschillende clubs op zijn cv staan, vooral in Frankrijk. Bij Huddersfield Town mocht hij in 2018-2019 dan weer 22 matchen proeven van de Premier League. Voordien was onze landgenoot ook al even via Standard Luik gepasseerd.