'Schreuder (broer van ex-Club Brugge) kiest voor derde niveau Spanje'

'Schreuder (broer van ex-Club Brugge) kiest voor derde niveau Spanje'

27-06-2023 11:42

Dick Schreuder gaat PEC Zwolle inruilen voor het derde niveau van Spanje. Dat schrijft Voetbal International. De trainer is de broer van voormalige Club Brugge coach, Alfred Schreuder. Na het nieuws van het vertrek van de coach, meldt de site dat hij naar CD Castellón zal vertrekken.

Op de dag van de eerste training van PEC Zwolle kwam het nieuws naar buiten dat Schreuder vertrekt. Hij zal zijn vaste assistent Michel Plat meenemen. Henry van der Vegt leidde dinsdagochtend als tweede assistent de training. Schreuder werd door CD Castellón al meerdere keren gepolst, maar hij bleef telkens trouw aan de Blauwvingers. Uiteindelijk kiest hij nu toch voor een overstap naar Spanje.

Castellón is sinds kort in handen van Haralabos Voulgaris, een miljonair die zijn fortuin verdiende met gokken. De Grieks-Canadese zakenman was jarenlang een groot pokerspeler. Volgens Voetbal International had die nieuwe eigenaar Schreuder dus al een tijd op de korrel. De Nederlander raakte enthousiast door het verhaal dat Voulgaris hield over zijn bedrijf. Castellón wil binnen zes jaar promotie naar het hoogste niveau halen en Schreuder heeft geloof in het project.

Ook zouden er Engelse clubs met veel interesse kijken naar Castellón. Brighton & Hove Albion en Brentford hebben eigenaren die ook rijk zijn geworden met analyses in de online gokwereld. De ontwikkelingen van Schreuder zouden daarbij ook in het oog van die clubs zijn gesprongen.