'Manchester United wil Bailly en Telles laten vertrekken in de zomer'

'Manchester United wil Bailly en Telles laten vertrekken in de zomer'

25-06-2023 20:37

Er is komend seizoen geen plek meer voor Eric Bailly en Alex Telles bij Manchester United. Manager Erik ten Hag wil zijn selectie verder kneden richting het aankomend seizoen en ziet geen toekomstperspectief meer in het verdedigende tweetal. 

Dat meldt Manchester Evening News. Bailly en Telles werden afgelopen seizoen beiden door United verhuurd. Eerstgenoemde, die al meer dan anderhalf jaar geen wedstrijd meer voor The Red Devils speelde, kwam uit voor Olympique Marseille, waarvoor hij 23 keer in actie kwam. 

Linksback Telles werd overbodig na de komst van Tyrell Malacia. Ook de concurrentiestrijd met Luke Shaw werd niet gewonnen. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor Sevilla. De Braziliaan speelde liefst 38 duels voor de Spaanse club, waaronder de Europa League-finale tegen AS Roma. Telles heeft net als Bailly bij United nog een contract voor een jaar. 

Aangezien ze niet meer in de plannen van Ten Hag voorkomen, en volgend jaar gratis op te pikken zijn, wil United het duo zo snel mogelijk verkopen. Volgens Manchester Evenings News staat er overigens nog een groot aantal spelers op de nominatie om verkocht te worden: Dean Henderson, Harry Maguire, Donny van de Beek, Fred, Anthony Martial worden ook genoemd.