Van der Elst over Courtois: “Als je het hebt een gebrek aan respect…”

Van der Elst over Courtois: “Als je het hebt een gebrek aan respect…”

24-06-2023 13:26
21

De Rode Duivels en Domenico Tedesco wisten dan toch het seizoen goed af te sluiten door een 0-3 overwinning in Estland. De Belgen misten hun absolute nummer één tussen de palen, Thibaut Courtois. Franky Van der Elst werpt een blik op de situatie. 

In Het Nieuwsblad lezen we een interview met  de voormalige Rode Duivel. De analist lijkt wel fan te zijn van Tedesco. “Er zijn wissels in zijn selectie doordat hij specifieke spelers oproept van wie hij denkt dat ze nodig zijn tegen een bepaald land. Dat is wel goed”, aldus Van der Elst. “ Er mag nog wat meer structuur en lijn in, maar we hebben weer jong enthousiasme. Alleen Courtois, hé…”, leidt hij het volgende onderwerp in.

Van der Elst lijkt niet te spreken over het gedrag van Courtois. “Dat doe je niet, jong . Als je het hebt over een gebrek aan respect… Wat Thibaut Courtois doet, dat is pas een gebrek aan respect”, aldus de analist. “Oké, je kan ontevreden of niet akkoord zijn. Ik vind ook wel dat ­Tedesco Courtois kapitein had mogen maken voor zijn 100ste cap. Maar nu laat je de ploeg, de mensen errond en de trainer in de steek.”

“Tedesco begint hier in moeilijke omstandigheden. Eerst moet Bossaert vertrekken, enkele weken later is de voorzitter weg en nu zegt zijn beste keeper: ik ben naar huis . Die zal denken: was ist das hier in Bel­gien? ”