'Frans stopt als profvoetballer, maar neemt geen afscheid van Beerschot'

'Frans stopt als profvoetballer, maar neemt geen afscheid van Beerschot'

23-06-2023 15:15

Voor Frédéric Frans is het voetballen afgelopen. De nu voormalige verdediger stopt op 34-jarige leeftijd met voetballen, maar blijft wel bij K. Beerschot V.A.

Zo weet men bij Gazet van Antwerpen dat Frans heeft besloten om te stoppen als voetballer. Hij had een aflopend contract bij de club, maar blijft uiteindelijk wel bij de Kielse Ratten. Niet als voetballer, wel als coach van de beloften. Daarnaast sluit hij ook aan bij de technische staf van Andreas Wieland.

Voor Frans zijn eerste job als trainer. Met de jonkies van Beerschot begint hij aan het komende seizoen in de derde amateurafdeling nadat Beerschot U23 het voorbije seizoen op een laatste plek eindigde in de tweede amateurafdeling.

Frans begon met voetballen bij Lierse SK, waar hij van 2006 tot 2014 voor uitkwam. Na een avontuur in Schotland bij Partick Thistle FC keerde hij terug naar Lierse SK, om twee seizoenen later alweer te vertrekken richting Dundee United. Eén jaar later speelde hij alweer voor Lierse Kempenzonen, dat hij in 2020 verliet voor Beerschot.