UPDATE: ‘KV Mechelen en Zulte Waregem melden zich voor Foulon’

UPDATE: ‘KV Mechelen en Zulte Waregem melden zich voor Foulon’

20-06-2023 10:10 Laatste update: 01-07-2023 15:12
2

Daam Foulon ging in 2020 van SK Beveren naar het Italiaanse Benevento. Nu loopt zijn contract af en zoekt hij een nieuwe club. De verdediger sprak met Het Nieuwsblad.

Tijdens de winter kwam KV Kortrijk al op de proppen. “Heel concreet… Kortrijk zocht een vervanger voor Kristof D'Haene in de strijd tegen degradatie. Benevento wilde me alleen maar uitlenen met verplichte aankoopoptie. Kortrijk wilde heel ver gaan, maar uiteindelijk hield Benevento het been stijf. Zulke zaken zijn eigen aan het voetbal.”

Nu bekijkt Foulon zijn opties. “Er is al wat contact geweest met Belgische clubs, maar ik probeer de boot nog even af te houden. Ik weet maar al te goed dat de topclubs niet op Daam Foulon zitten te wachten, maar er zijn heel wat clubs die me zeker aanspreken. Ondertussen train ik op mezelf, zodat ik klaar ben om aan de voorbereiding te beginnen.”

Het is nog niet zeker of Foulon al zal terugkeren naar de Belgische velden. “Ooit wil ik sowieso terugkeren naar België, dat staat vast. Maar of dat volgend seizoen al zal zijn… Ik ga niet alles overboord gooien als de juiste club niet komt.”

Een terugkeer naar ex-club SK Beveren zal niet gebeuren, zegt Foulon. “Er is al enkele keren contact geweest met mijn manager. Ik denk niet dat het op dit moment een goede stap in mijn carrière zou zijn.”

Update: Volgens journalist Sacha Tavolieri hebben KV Mechelen en Zulte Waregem zich gemeld bij Daam Foulon. Essevee zou de linksback ook al een interessant voorstel hebben gedaan.