Portugal wint overtuigend van Bosnië en Herzegovina onder leiding van Fernandes

17-06-2023 23:04 Laatste update: 23:10

Portugal, onder leiding van Roberto Martinez, de ex-bondscoach van de Rode Duivels, won zijn kwalificatieduel overtuigend van Bosnië & Herzegovina met 3-0.

Portugal - Bosnië & Herzegovina 3-0
Portugal had weinig te duchten van Bosnië. Met de 38-jarige Cristiano Ronaldo in de punt van de aanval begonnen de Portugezen aan de kwalificatiewedstrijd. De spits van Al Nassr zag in minuut 22 een doelpunt afgekeurd worden, waarna het thuisland doordrukte. Vlak voor rust zette Bernardo Silva Portugal na een fraaie combinatie op voorsprong.

Bruno Fernandes, aangever bij de 1-0, tekende een kwartier voor tijd zelf voor de tweede treffer van de avond. Diep in de blessuretijd zorgde de Manchester United-middenvelder ook voor het slotakkoord. Portugal heeft na drie wedstrijden nog altijd de volle buit in Groep J. Slowakije volgt met zeven punten, Luxemburg heeft er vier.