Wedstrijd Amerika - Mexico ontspoort: vier rode kaarten, Genk-speler betrokken

Wedstrijd Amerika - Mexico ontspoort: vier rode kaarten, Genk-speler betrokken

16-06-2023 08:40
4

De Verenigde Staten hebben ten koste van Mexico de finale van de Nations League bereikt. De Amerikanen wonnen met 3-0 in Las Vegas door doelpunten van Christian Pulisic (2) en Ricardo Pepi, maar de wedstrijd werd vooral ontsierd door vier rode kaarten.

De vlam sloeg in de pan na een overtreding van Cesar Montes twintig minuten voor tijd. Bij een 2-0 achterstand deelde de Mexicaanse verdediger een schop uit aan Folarin Balogun. Montes kreeg een rode kaart, net als Weston McKennie voor zijn aandeel in het opstootje dat volgde.

In de slotfase ging het opnieuw mis. Edson Álvarez schoot de bal hard tegen Sergiño Dest aan en weer vlogen beide teams elkaar in de haren. Het waren vooral Gerardo Arteaga van KRC Genk en Dest die elkaar fysiek aanvielen. Waar Álvarez geel kreeg voor zijn onsportieve gedrag kregen Arteaga en Dest rood vanwege hun handgemeen. Tot overmaat van ramp werd het duel kort voor tijd ook nog eens stilgelegd vanwege racistische geluiden vanaf de tribune.

Amerika treft Canada in de finale van de Nations League, maar moet het wel zonder de geschorste Dest en McKennie stellen.