Deschacht over Jonge Duivels: “EK Geslaagd met Olympische Spelen”

Deschacht over Jonge Duivels: “EK Geslaagd met Olympische Spelen”

15-06-2023 08:16
4

Olivier Deschacht is samen met Thomas Buffel assistent-bondscoach bij de Jonge Duivels. Deschacht verteld over de Jonge Duivels. De Jonge Duivels zijn zich nu in Israël onder leiding van bondscoach Jacky Mathijssen aan het voorbereiden op het EK in Georgië en Roemenië.

Deschacht vertelt dat er onder de vorige bondscoach Roberto Martinez ook zeer nauw werd gekeken om een vergelijkbare tactiek toe te passen bij de Jonge Duivels. Nu wil Deschacht dit verbeteren met de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco. “Op het vlak van tactiek willen we het beste van die twee werelden proberen te combineren, in samenspraak met Jacky die er natuurlijk ook zijn eigen methodes in steekt”, deelt Deschacht via Het Nieuwsblad.

Deschacht vertelt verder over de groeiende belangstelling in de Jonge Duivels en het uiteindelijke doel van het EK in Georgië en Roemenië. “De bondscoach en Frank Vercauteren komen trouwens naar elke training kijken. Het is fijn om te weten dat er zo veel interesse is in de beloften en ons EK. Wanneer dat geslaagd zal zijn? Als we een ticket voor de Olympische Spelen pakken”, meent Deschacht.

Deschacht is dankbaar voor de kansen en de verantwoordelijkheid die hij nu al ervaart bij de Jonge Duivels van bondscoach Mathijssen. Zowel Deschacht als Buffel hebben al als bondscoach een wedstrijd mogen leiden. “Jacky is zelf nogal hevig voor de bank. Het moet zijn dat hij ons wil klaarstomen voor als het straks eens nodig is tijdens het EK”, besluit een grijnzende Deschacht.