OFFICIEEL: Standard opent haar zomermercato met veelbelovende Price van Everton

OFFICIEEL: Standard opent haar zomermercato met veelbelovende Price van Everton

09-06-2023 18:44
1

Standard Luik staat (hoogstwaarschijnlijk) voor een zomerse make-over. Het eerste bouwsteentje is nu alvast gelegd en luistert naar de naam van Isaac Price. De jongeling stapt over van Everton FC.

Via haar officiële kanalen maakt Standard het nieuws rond haar eerste zomeraanwinst wereldkundig. De negentienjarige Price moet De Rouches komend seizoen van creativiteit voorzien. De Noord-Ier kan het best uit de voeten als aanvallende middenvelder. Het wordt pas de tweede club uit zijn nog prille loopbaan, want zijn gehele jeugdopleiding genoot hij bij Everton.

Op Goodison Park zette Price ook zijn eerste pasjes bij de grote jongens. Zowel in het seizoen 2021-2022 als in de voorbije campagne mocht het jeugdproduct één keer invallen in de Premier League. Dat draaide overigens twee keer op een ontnuchtering uit, met zware nederlagen tegen Arsenal FC (5-1) en Brighton & Hove Albion (1-4). Bij het tweede elftal van Everton wist Price wel drie keer te scoren.

Een echte doorbraak leek er dus niet in te zitten in Liverpool. Nu heeft Price voor Standard gekozen. Volgens de website van de Luikenaars 'kon het project hem bekoren'. Wie dat project mee vorm zal geven, is echter koffiedik kijken. Trainer Ronny Deila koos voor Club Brugge en de afgelopen dagen kwam ook naar buiten dat Noë Dussenne, Gojko Cimirot en Filippo Melengoni de deur op Sclessin achter zich dicht trekken.